Stołówka
Jadłospis

JADŁOSPIS
ŚRODA 12.11.2025
Krem z białych warzyw z prażonym słonecznikiem, sos boloński z makaronem pełnoziarnistym,
posypany serem mozzarellą, kompot truskawkowy
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, nabiał łącznie z laktozą
CZWARTEK 13.11.2025
Zupa ogórkowa, kotlet drobiowy w panierce z pieca, ziemniaki puree z koperkiem,
surówka Colesław, woda z cytryną i miętą
alergeny: seler, soja, jajka, zboża zawierające gluten, nabiał łącznie z laktozą,
PIĄTEK 14.11.2025
Zupa z soczewicy, ryba z warzywami, ryż, fasolka szparagowa z bułka tartą, Ice Tea
alergeny: seler, soja, ryba, zboża zawierające gluten, nabiał łącznie z laktozą
W gotowanych posiłkach mogą pojawić się śladowe ilości alergenów tj. zboża zawierające gluten, soję, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzechy, migdały, seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.






















