Stołówka

        • Jadłospis

        • JADŁOSPIS

          ŚRODA 12.11.2025

          Krem z białych warzyw z prażonym słonecznikiem, sos boloński z makaronem pełnoziarnistym,

          posypany serem mozzarellą, kompot truskawkowy
          alergeny: seler, zboża zawierające gluten, nabiał łącznie z laktozą

          CZWARTEK 13.11.2025

          Zupa ogórkowa, kotlet drobiowy w panierce z pieca, ziemniaki puree z koperkiem,

          surówka Colesław, woda z cytryną i miętą

          alergeny: seler, soja, jajka, zboża zawierające gluten, nabiał łącznie z laktozą,

          PIĄTEK 14.11.2025

          Zupa z soczewicy, ryba z warzywami, ryż, fasolka szparagowa z bułka tartą, Ice Tea
          alergeny: seler, soja, ryba, zboża zawierające gluten, nabiał łącznie z laktozą


           

          W gotowanych posiłkach mogą pojawić się śladowe ilości alergenów tj. zboża zawierające gluten, soję, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzechy, migdały, seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.